De laatste jaren zijn kleine en vooral lokale bieren enorm toegenomen. Dat merken ze bij de grote brouwers maar ook in de slijterij, supermarkt en ook in de horeca.

Was het jaren geleden nog een noviteit, nu zijn lokale bieren niet meer weg te denken uit schap of tap.
Maar sommige ambiëren meer, heel wat meer.

Bij Brouwerij Egmond B.V., de trotse biologische brouwer van o.a. Sancti Adalberti Abdijbieren in Egmond, produceren ze al 15 jaar zeven unieke biersoorten. Van blond tot bock. Directeur Arjan Brammer: ‘Abdijbieren die we brouwen met grondstoffen van biologische teelt. Een unieke combinatie! Met hulp van trainingsprogramma’s als GO!-NH haken we aan op de groeimarkt en willen we de Duitse biermarkt op.’

Arjan: ‘Wat ons abdijbier authentiek maakt? Als abdijbier moet je verbonden zijn aan een levende monastiek en een deel van je omzet aan hen afstaan. Wij zijn gelieerd aan de Sint-Adelbertabdij in Egmond-Binnen, die met dit geld verschillende goede doelen bekostigt. Daarnaast moet er historisch bewezen zijn dat er vroeger op de abdij al bier werd gebrouwen. Dat bewijs is er en dus draagt ons bier met trots de naam Sancti Adelberti.’

Lees verder op: https://lnkd.in/e7Hs2Zs3

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *