Bohemian Rhapsody van Queen staat op de eerste plaats van de 25e NPO Radio 2 Top 2000. Het is de 20e keer dat het nummer de lijst aanvoert. Roller Coaster van Danny Vera staat op twee en de derde plek is voor Hotel California van Eagles.

De top 10 is zojuist bekendgemaakt door Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof. “De Top 2000 is uitgegroeid tot een traditie. Dat het jaar vaak wordt uitgeluid met de bekende gong aan het einde van Bohemian Rhapsody, hoort daar voor veel stemmers echt bij”, zegt Wouter van der Goes. Frank van ’t Hof: “Ik vind het mooi dat de 25e editie van de lijst der lijsten voor de 20e keer wordt aangevoerd door de klassieker der klassiekers.” 

De top 10 van de 25e Top 2000 ziet er als volgt uit (positie vorig jaar tussen haakjes): Bohemian Rhapsody – Queen (1)Roller Coaster – Danny Vera (2)Hotel California – Eagles (3)Piano Man – Billy Joel (4)Fix You – Coldplay (5)Stairway To Heaven – Led Zeppelin (6)Black – Pearl Jam (7) Avond – Boudewijn de Groot (8)Nothing Else Matters – Metallica (9)Love Of My Life – Queen (10) “Een unicum: voor het eerst in de geschiedenis van de Top 2000 is de top 10 ongewijzigd ten opzichte van het jaar ervoor. Kennelijk staan deze nummers rotsvast in de geheugens van veel stemmers”, zegt Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2. “Klein tipje van de sluier: er zitten volop verrassingen in de rest van de lijst. Welke dat zijn, maken we volgende week bekend.”

Volledige lijst
De volledige lijst wordt vrijdag 15 december onthuld tussen 11.30 en 12.00 uur en is dan meteen te bekijken via nporadio2.nl. Dan vindt ook de uitreiking van de NPO Radio 2 Top 2000 Award plaats. Vanaf maandag 11 december 09.00 uur kunnen stemmers via staatieindetop2000.nl al zien of hun favorieten de lijst hebben gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *