Stichting Dag van het Kasteel organiseert dit jaar voor de tweede keer de VriendenLoterij Kasteelprijs. Met dit jaar als thema ‘Het beste kasteelrecept van Nederland’. Kasteel Cannenburch is er trots op dat haar recept voor de overheerlijke Indische stoof tot één van de genomineerden hoort.

image image

Breng je stem uit

Een driekoppige jury bestaande uit stichting Dag van het Kasteel voorzitter Nathalie van Verschuer, chef-kok London Loy en culinair historicus Manon Henzen heeft alle inzendingen beoordeeld en een top 10 samengesteld. Alle liefhebbers van kastelen en buitenplaatsen kunnen tot en met 31 maart hun stem uitbrengen op hun favoriete recept via www.Kasteelprijs.nl. Op deze site is ook de motivatie en het uitgewerkte kasteelrecept te vinden.

Onder de stemmers wordt een kasteelovernachting + diner voor twee personen verloot. De winnaar hiervan wordt op 16 mei 2024 tijdens de officiële aftrap van Dag van het Kasteel: de pinksterweekendeditie bekend gemaakt.

Top drie kasteelrecepten

De drie kastelen met de meeste stemmen krijgen begin april 2024 een bezoek van de jury, die de gerechten gaat onderwerpen aan een proefvriendelijk onderzoek.

Kasteel Cannenburch gaat uiteraard alles op alles zetten om bij de top drie te komen door donateurs, vrijwilligers, dorpsgenoten en directe achterban aan te spreken om op de Indische stoof te stemmen.

Bekendmaking winnaar

Op donderdag 16 mei maakt de jury de winnaar van het beste kasteelrecept bekend tijdens de officiële aftrap van Dag van het Kasteel: de pinksterweekendeditie. De ‘Winnaar VriendenLoterij Kasteelprijs 2024’ ontvangt €10.000. Indien het kasteelrecept van Cannenburch verkozen wordt, zal dit mooie bedrag besteed worden aan de instandhouding van het cultureel erfgoed zodat volgende generaties ook volop kunnen blijven genieten van ons bijzondere kasteel en park op de Veluwe.

Toekomstmuziek

De Kasteelprijs wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij. Dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij kan de Stichting Dag van het Kasteel de komende jaren een Kasteelprijs uitreiken, elk jaar met een ander thema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *