red lens sunglasses on sand near sea at sunset selective focus photographyPhoto by Nitin Dhumal on <a href="https://www.pexels.com/photo/red-lens-sunglasses-on-sand-near-sea-at-sunset-selective-focus-photography-46710/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Bron: weeronline.nl Het is alweer een tijdje geleden, maar we kunnen ons eindelijk gaan opmaken voor zomerse taferelen. Vanaf wanneer dit precies is en hoelang jij ervan kan genieten lees je hier.

Vorig jaar beleefden we de warmste en zonnigste junimaand ooit gemeten. Van hitte-protocollen op festivals tot afgelaste sportevenementen. Tropische temperaturen waren toen allesbehalve een uitzondering. Hoe anders is dat dit jaar! Tot nu toe verloopt juni namelijk aan de frisse kant en daarnaast is het kletsnat in grote delen van het land.

Dat natte weer is overigens niet iets van alleen deze junimaand. Het is eigenlijk al acht maanden aaneengesloten veel te nat in ons land. Vooral de afgelopen maanden is het extreem nat geweest wat geregeld wateroverlast veroorzaakte. De weersverbetering die eraan zit te komen zal veel mensen dus goed gaan doen

Prima buitenweer dit weekend

Dit weekend staat al in het teken van een flinke weersverbetering. Deze zaterdag is in het zuiden nog kans op een bui, maar zondag blijft het droog en komt er meer ruimte voor de zon. Alle details over het weer dit weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht Nederland.

Zeer zonnig zomerweer

Zondag is het al heel aangenaam weer, maar na het weekend krijgen we een aantal zomerse dag met veel zon. Maandag wordt het 22 of 23 graden in de kustgebieden tot lokaal 26 graden in het zuidoosten. Dinsdag en woensdag kunnen we zomerse waarden verwachten van 25 tot 28 graden. In het zuidoosten kan het lokaal 29 graden worden en komt de temperatuur mogelijk nog in de buurt van de 30 graden.

Woensdagavond neemt in de zuiden de kans op een bui toe. De dagen daarna ontstaan af en toe buien en wordt het minder warm. Voordat het zover is krijgen we de komende tijd dus eerst te maken met volop zomerse taferelen en laten we daar eerst maar eens even flink van genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *