silhouette of wind vanePhoto by Mat Brown on <a href="https://www.pexels.com/photo/silhouette-of-wind-vane-552600/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Vooral in het noorden en westen gaat het wederom zeer stevig waaien

Storm Isha heeft een einde gemaakt aan de winterse periode van de afgelopen tijd. We zijn inmiddels beland in een uiterst zachte, maar ook wisselvallige periode. Komende nacht en morgenochtend staan wederom zware windstoten op het programma. In de loop van dinsdagavond neemt de zuidwestenwind flink in kracht toe. Tot en met woensdagochtend moeten vooral het noorden en westen rekening houden met zware windstoten. 

In de loop van dinsdagavond neemt de wind in kracht toe. In de nacht naar woensdag en woensdagochtend staat er een (vrij) krachtige zuidwestenwind boven land tot een stormachtige (zuid)westenwind vlak aan zee. Dit gaat gepaard met buien die over het land trekken. Landinwaarts zijn hierbij windstoten van 60 tot 75 km/uur mogelijk. Tijdens een intensieve bui kunnen de windstoten mogelijk nog wat hoger uitpakken. In de kustgebieden en rondom het IJsselmeer kunnen de windstoten oplopen tot 90 km/uur en aan de noordkust mogelijk tot 100 km/uur. Tot een officiële storm met een uurgemiddelde van windkracht 9 komt het waarschijnlijk niet. Al met al verwachten we geen grote overlast, maar onstuimig wordt het zeker wel.

Bron: Het online weerbericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/23-1-2024-opnieuw-zware-windstoten-op-komst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *