landscape photography of snow pathway between trees during winterPhoto by Simon Berger on <a href="https://www.pexels.com/photo/landscape-photography-of-snow-pathway-between-trees-during-winter-688660/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Het weerbericht van Weeronline.nl

Maandverwachting

December begint dit jaar koud met vorst in de nachten en ook overdag is het koud voor de tijd van het jaar. Zet de winter komende weken door of keert het zachte weer terug? Dat bespreken we in deze maandverwachting.

https://player.vimeo.com/video/889498492?portrait=0&autoplay=1&muted=1

In elk geval tot rond Sinterklaas blijft het winters met temperaturen duidelijk beneden normaal. Daarbij komt het elke nacht tot een aantal graden vorst en overdag maxima onder 5 graden. En soms kan het regionaal matig vriezen met minima beneden -5 graden.

Vooral in de kustgebieden is kans op winterse buien, waarbij het Waddengebied de grootste kans maakt daarop. Landinwaarts is de kans op buien veel kleiner. Op veel plaatsen is het overwegend droog met zonnige perioden, maar soms is er ook mist. Ga je naar buiten? Kleed je dan warm aan en hou er rekening mee dat het soms glad kan zijn.Ijs na een koude nacht. Foto: Willem van Nunen

Ijs na een koude nacht. Foto: Willem van Nunen

Overgang naar zachter en natter weer

De kans op kouder weer dan normaal neemt na Sinterklaas langzamerhand af, maar hoe snel dit gaat is onzeker. De weermodellen tonen wel een duidelijke voorkeur voor zachter weer vanaf midden december. Dit komt doordat er een grote kans is op een overgang naar een westelijke stroming, waarbij milde lucht vanaf de Atlantische Oceaan wordt aangevoerd. Hiermee stijgt de temperatuur tot iets boven de normaal van 7 graden overdag en 1-2 graden ‘s nachts. Draait de wind naar het zuidwesten dan kan het zelfs erg zacht worden met maxima boven 10 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *